Vyber region:
Vyhledávání:

DOPORUČUJEME:
masáže
solárium
 

Diskuzní fórum - těhotenství



Lidka - 8.5. 2007 17:41
Může solnou jeskyni navštěvovat i těhotná?



MM - 8.5. 2007 20:14
Samozřejmě, pobyt v jeskyni je určen i pro ty nejmenší miminka. Doporučila bych, ale nejlépe vyzkoušet jednu proceduru a uvidíte jak se budete cítit. Hezký den.



Lenka - 6.9. 2007 13:10
Určitě můžete!!! Máme s tím ty nejlepší zkušenosti,hlavně na uvolnění rýmičky!



Mišula - 22.10. 2007 12:34
Muzou navstevovat solnou jeskyni tehotne zeny v 7 mesici tehotensti??nemuze to nak ublizi.diky



Petra - 14.11. 2007 19:11
Jsem ve 4 týdu těhotenství a mám problémy s rýmou a astmatem nevíte zda je vhodná návštěva solné jeskyně. Děkuji



Michaela - 11.12. 2008 20:22
Dobrý večer, vidím zde dotazy, zda může solnou jeskyni navštívit těhotná žena (konkrétně posled. trimestr), ale nevidím žádnou odpověď. Je tedy možné, zda ji může navštívit, aniž by pobyt ohrozil plod? Děkuji za odpověď



Jarda - jeskyně Letňany - 12.12. 2008 11:46
Zeptám se Vás, žijí těhotné ženy u moře? Žijí těhotné ženy u Mrtvého moře? Tak proč se ptáte, jestli mohou těhotné ženy do solné jeskyně? Prostředí v naší solné jeskyni je podobné tomu u Mrtvého moře (vysoká koncentrace minerálů a soli ve vzduchu), jen teplota je přijatelnější pro těhotné ženy - mezi 20- 22 stupni a nežhne u nás slunce. Vlhkost udržujeme mezi 40 - 50 % což je doporučená vlhkost v bytech. Takže: správnou solnou jeskyni s příjemnou teplotou, vlhkostí (a kde je cítit sůl ve vzduchu!!!) mohou navštěvovat těhotné ženy i těsně před porodem a ničím nemohou ohrozit ani sebe, ani plod. Po porodu k nám chodí maminky již s dvouměsíčními miminky a moc si to pochvalují. Díky speciální cirkulaci vzduchu (opravdu prochází skrz stěny, které jsou ze solných briket) a jeho čištění, je u nás vzduch vždy čistý a zbavený všech bakterií. Takže i když byla před hodinou u nás školka s 25 dětmi, výkonná ventilace a germicidní lampa vše vyčistí, a mohou přijít i miminka beze strachu, že by chytila rýmu, nebo jinou nemůcku. Ohledně miminek a rýmy jsem tady již psal. V naší solné jeskyni s vysokou koncentrací soli ve vzduchu (opravdu je u nás cítit) je nejlepší prostředí pro léčbu rýmy u miminek (a chodí k nám miminka s rýmou) protože do sebe pouhým dýcháním a nenásilně dostávají mikročástice soli, které jim uvolňují nosní sliznice. Není tedy potřeba jim kapat do nosánku, stříkat sprayem solný roztok nebo vysávat nudličku savičkou, což je pro miminko hodně nepříjemné (znáte to jak pláče),ale stačí pouze přijít do správné solné jeskyně (pokud mají rýmu, chodí k nám každý den)a po čtařech návštěvách je po rýmě a hlavně nenásilně, bez stresování miminka. Byla u nás maminka s miminkem, která si prodloužila pobyt na dvě hodiny, protože mimiko spalo a prospalo celé dvě hodiny, což jak mi potom řekla, nikdy ještě nezažila.



Lenka - 6.1. 2012 11:48
Vidím, že Jarda je dobrý ironik :-) I když chápu, že odpovídat na stopadesát dotázů o rýmečce apod. je asi celkem děs :-) Jen tak dál!





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj