Vyber region:
Vyhledávání:

DOPORUČUJEME:
masáže
solárium
 

Diskuzní fórum - zkušenosti s pobytem v solné jeskyni a vliv na zdraví



Pavel - 1.3. 2008 07:57
Zajímala by mne zkušenost lidí,kteří navštěvují solné jeskyně.A zdali jim tyto návštěvy opravdu pomahají v jejich zdravotních problémech



Petra - 5.3. 2008 07:47
Ano, mám zkušenosti z návštěv solné jeskyně. Mám malou dcerku, která trpí alergií na plísně. Se školkou absolvovala kůru 8 pobytů v jeskyni. Její stav se zlepšil a dokonce se držela i při vysoké nemocnosti.



JANA 26,3 - 28.3. 2008 20:47
MAM 8 LETEHO SYNA MOC MU JESKYNE POMOHLA NA PRUDUSKY



Paja - 2.4. 2008 11:35
A co imunita a kožní onemocnění,pomohlo někomu v léčbě ?



Šárka - 2.4. 2008 12:48
Nevíte zda je to dobré na akné?



Irena - 23.4. 2008 16:08
Mám 2letého syna s diagnozou bronchiální astma a atopický ekzém. Solnou jeskyni (výhradně sůl z Mrtvého moře) navštěvujeme 3xtýdně od 1.3.2008, kašel ustal po 1. měsíci návštěv, nemocný od té doby nebyl. Před tím každých 14 dní průdušky. Současně ale drží dost přísnou dietu.



Zdeňka - 14.5. 2008 10:45
Pomohla někomu solná jeskyně s lupénkou nemůžu se jí ani trochu zbavit a nic nepomáhá.Děkuji



Věra - 18.5. 2008 07:35
Syn začal chodit v lednu na 10 kúr do kladenské Solenky se školkou. Domů chodil nadšený a zlákal i nás.V předchozích letech byl v tomto období tak třikrát nemocný, letos ani jednou.
Má astma a podle lékařky se výrazně zlepšil. Doporučila mu pokračovat, tak nyní chodíme na permanentku všichni.



Veronika - 10.6. 2008 20:14
Chtela bych se zeptat jaky vzduch je v jeskyni? Jestli je to jako v saune nebo? A jestli se do jeskyne chodi v obleceni?



Administrátor - 10.6. 2008 22:15
Pro Veroniku: Ne, vzduch v solné jeskyni v žádném případě není jako v sauně, teplota je cca 20 - 23 stupňů. O tom, jak probíhá pobyt v solné jeskyni, se dočtete v části "Články".



Tereza - 11.6. 2008 10:53
je vhodná solná jeskyně pro osoby s vyšším věkem a nemocným srdíčkem a astmatem?



Jitka - 5.8. 2008 19:54
Je vhodný pobyt v solné jeskyni pro onkologicky nemocné? Děkuji za odpověď



Mirek - 9.8. 2008 01:53
Ve SPRÁVNÉ solné jeskyni je pobyt vhodný PRÁVĚ pro osoby vyššího věku které trpí dušností, astmatem, záněty průdušek atd... Pokud je vhodný pobyt u moře pro onokologicky nemocné, je pro ně vhodný i ve "SPRÁVNÉ" solné jeskyni. A jak poznáte tu "SPRÁVNOU" (záměrně nepíšu PRAVOU - tímto přívlastkem se pyšní většina)? Při vstupu do ní ucítíte pach (pro někoho i smrad) soli, minerálů a jódu. Pokud tam není, jeskyně nefunguje...
Stejně je to u nemocných lupénkou. Pomáhá jim pobyt u moře, takže i pobyt ve "SPRÁVNÉ" :) solné jeskyni jim určitě zmírní obtíže.
Samozřejmě - opakování je matkou moudrosti, proto se doporučuje jako prevence navštěvovat tu "SPRÁVNOU" solnou jeskyni alespoň jednou týdně.



Jitka - 9.8. 2008 18:10
pro Mirka:děkuji moc za odpověď a přeji hezký den



J. Hejtmánková - 18.8. 2008 19:42
Zajímalo by mě jestli je solná jeskyně vhodná pro onkologické pacienti. Děkuji za odpověď.



Petra Valentová - 16.9. 2008 09:18
Jak často a jak dlouho chodit do solné jeskyně s 4-letým dítětem, aby nebylo nemocné?



Mirek - 17.9. 2008 13:09
Doporučeno je navštěvovat s dítětem solnou jeskyni 1x až 2x týdně.



Mirek - 17.9. 2008 13:13
Tím vám ale nikdo nezaručí, že vaše dítě nebude nemocné. Pro prevenci před respiračními onemocněními je to však dostatečný počet návštěv. Pro podporu léčby při rýmě, kašli atd... je možné navštěvovat jeskyni každý druhý den.



Marta - 22.9. 2008 22:01
Mám dvě malé děti (5+2,5roku), každou zimu marodí v kuse 3 měsíce, vloni jsem se dověděla o solných jeskyních, také jsem pátrala po jejich skutečných účincích, jelikož ten meší bojoval několik měsíců se "zadní" nevysmrkatelnou rýmou, zkusili jsme ověření toho, co se všude píše, po odchodu z jeskyně se z něho začala neskutečným způsobem valit rýma ven, to samé dcera ze sebe vykašlala tolik hlenů, v životě jsem to neviděla. Nyní podstupujeme kůru 10 návštěv v co nejkratší době, doufáme že nám to pomůže překonat nemoci během zimního období, oba se zatím drží, přestože je školka už poloprázdná. Všem co se nemohou rozhodnout, pobyt v jeskyni vřele doporučuji, je to nádherná 45minutová relaxace se zpěvem ptáčků, bublání potůčku a dalších zvuků.



Martina - 31.10. 2008 13:00
Dobrý den,prosím o radu.U syna, kterému byli v dubnu tři roky,se nyní rozvinulo astma.Má silnou alergii na roztoče a na plísně.Vážně uvažuji o navštěvování solné jeskyně,ale zaráží mě jeden názor který sem slyšela,že jeskyně nemá průduchy a kolují tam bacily,které tam nadýchají lidé.Prosím pokud mi dokáže někdo poradit budu moc ráda.děkuji



Jarda - 1.11. 2008 11:31
Záleží hodně na stavbě solné jeskyně. Ta naše v Praze - Letňanech má stěny postavené ze solných briket a skrz ně proudí čerstvý venkovní vzduch dovnitř jeskyně. Ten je odváděn stropem zase ven. V žádném případě pouze nerotuje uvnitř. Kromě toho je uvnitř nainstalovaná germicidní lampa (používá se v operačních sálech pro zabití všech možných bakterií, virů atd...). Germicidní lampu spouštíme mezi každou seancí. Takže i kdyby byla plná jeskyně lidí s chřipkou, během přestávky se vymění kompletně vzduch uvnitř(ventilace se pouští na plný výkon + germicidní lampa) a další klienti vstupují do čistého vzduchu, plného soli a minerálů z ní (je to ve vzduchu cítit). Vejděte do jeskyně a když ucítíte sůl, pokračujte směle dál. Pokud budete mít pochybnosti, zeptejte se obsluhy na výměnu vzduchu (kudy, jak?). V naší solné jeskyni v Letňanech Vám to rádi ukážeme a popíšeme.



Míla - 4.11. 2008 15:40
Chodím do solné jeskyně vyrobené ze soli v polské Věličky. Mohl by mi někdo poradit, zda by bylo lepší navštěvovat solnou jeskyni výhradně ze soli z Mrtvého moře. Tato jeskyně mi nepatrně pomáhá, ale zdá se tam dost suchý vzduch. Chtěla bych změnit jeskyni, ale nedokážu se rozhodnout pro kterou.



Jarda - 6.11. 2008 12:37
Až tak nezáleží z jaké soli je jeskyně postavena, ale JAK je postavena. Pokud necítíte při vstupu sůl ve vzduchu, nemůže se tím pádem dostat ani do Vašich průdušek, nosních dutin, na kůži, prostě nikam a nepomůže ani to, že je postavená ze soli z Mrtvého moře. Vlhkost vzduchu uvnitř by měla být přes 40%. Teplota mezi 20 - 22 stupni. V naší solné jeskyni v Letňanech je pro kontrolu uvnitř teploměr a vlhkoměr. Pokud máte na výběr, navštivte více jeskyní a tam kde ucítíte sůl ve vzduchu, ventilace bude měnit čerstvý vzduch z venku a teplota bude příjemná - spíše nižší, tam choďte.



Erik - 7.11. 2008 15:46
Pro Mílu:
Není snad jednodušší věci než to vyzkoušet, ale pokrok je znát až tak po 5 vstupech.Na každého působí jeskyně jinak, já mám raději z kombinovaných solí. Je mi v ní příjemněji, není tak vlhká a efekt na moje dutiny a vysoký tlak má účinnější. V jeskyni z MM mě rozbolela vždy hlava, ale zase asi lépe působí na kožní problémy.



Laďa - 10.11. 2008 11:08
Pro Mílu:
jste si jistá, že ta sůl je výhradně z polské Věličky? Myslím si, že tam bude určitě i jiná sůl (např. Klodawa, Pákistán, Rusko...a každá z nich má trochu jiné složení - obsahuje 93 - 97 % chloridu sodného). Kam jít si musíte rozhodnout sama - je spousta jeskyní a i když může být postavena ze stejné soli, může každá působit jinak. Záleží také s jakým problémem přicházíte...



Hana - 14.11. 2008 17:30
Jaký je rozdíl mezi mikroklimatickou solnou jeskyní a běžnou solnou jeskyní ?



Laďa - 16.11. 2008 14:30
Pro Hanu - ten rozdíl je podle mě v názvu :-). Každá jeskyně má přeci své mikroklima. Je to podobné, jako když mnoho jeskyní používá název jodová a jen málo znich skutečně pravé jodové jsou, i když defacto specifikaci jodové jeskyně nikdo nikde neuvedl a tak se to zneužívá. Já ji chápu tak, že v jeskyni je přirozeně a ne uměle jodovaná sůl (na stěnách či podlaze) s nějakým zdrojem přírodní jodové vody.



Jana - 16.11. 2008 16:12
Je solná jeskyně vhodná už pro děti od 1 roku?



Jarda - 18.11. 2008 11:54
Do naší solné jeskyně v Praze Letňanech chodí děti již od 2 měsíců věku. Pokud mohou k moři, mohou i do solné jeskyně. Je to ten nejšetrnější způsob, jak zbavit miminko rýmy prostým dýcháním. Nemusíte mu stříkat roztok mořské vody do nosánku (prodává se v lékárně) a používat odsávačky, což je pro miminko hodně stresující a odsávačka mu ještě více dráždí nosní sliznici. Slaný vzduch mu uklidní sliznice a zbaví ho rýmy bez stresu. Ve SPRÁVNÉ solné jeskyni je pouze koncentrovanější mořský vzduch se všemi minerály, které mořská voda obsahuje. Pokud by byl mořský vzduch škodlivý ve větších dávkách nebo pro děti, nemohli by se rodit a žít lidé u moře. Proto do solné jeskyně (pokud je tam správná vlhkost a teplota, vlhkost 40 - 50 %, teplota 20 - 22°C) může kdokoliv, kdo může k moři. Dokonce i ten, komu lékař pobyt u moře nedoporučuje z důvodu silného slunečního záření a s tím souvisejícími kožními problémy (alergie na slunce). Proto je solná jeskyně vhodná i pro "sluneční" alergiky, kterým je pobyt u moře doporučován, ale se zákazem delšího pobytu na slunci.



katka - 22.11. 2008 22:35
chtěla bych se zeptat jestli naopak jeskyně nemůže zhoršit stav,chodím s dětmi 1krát týdně a zatím mi přijde že po jeskyni je to horší,mám teď na mysli rýmu,které se nemůžeme zbavit.loni jsem se synem také chodila 1krát týdně přes zimu a nemocný nebyl ale teď mám opačný pocit,nemá někdo podobné zkušenosti



Laďa - 1.12. 2008 10:52
Pro Katku: budu vycházet z mých zkušeností provozovatele, nepodložených odbornými výzkumy (možná někdo přidá svůj odbornější názor, nebo zkušenost). Co jsem vypozoroval tak mohu potvrdit, že každé tělo reaguje při oslabení jinak. Naprosté většině lidí jeskyně pomůže i při počátcích nemoci (rýmě, nachalzení), ale i angíně apod., ale několikrát se mi stalo, že jeskyně nemocnému člověku (který by do ní ovšem neměl chodit) "nesedla". Samozřejmě že spouštění rýmy, vykašlávání je proces čistící a ozdravný, ale pokud to přetrvává i po více terapiích, a spíše se to zhoršuje, zkuste s dětmi 14 dnů vynechat a přijít, až budou zdravé. A pokud máte malé děti cca do 5 roků, zkuste se s obsluhou domluvit a jít nejprve na cca 20-25 minut a snažit se je trochu pohlídat, aby v jeskyni "neřádily" a rozhycované nevyšly ven do mrazu - to může být také příčina. Dle mého názoru může být minimum lidí, které mohou být alergické na nějaký prvek a dráždí je (známá je např. alergire na jód).



Jana - 8.2. 2009 09:49
Doprovázím děti do solné jeskyně jako učitelka mateřské školy. Předtím už jsem ji navštěvovala sama s pozitivním účinkem( mám astma a chronickou rýmu ).Po návštěvě s dětmi jsem však začala nejen já, ale i moje kolegyně pociťovat problémy - už v jeskyni jakoby nedostatek kyslíku a poté silný dráždivý kašel. Na plicním mi p. doktorka řekla , že zvířená sůl mi mohla podráždit průdušky. Jaký je optimální počet dětí s doprovodem 2 učitelek do solné jeskyně a jak jej mohu zjistit? Je pravda, že solnou jeskyni by měly navštěvovat děti bez momentálních zdravotních obtíží a ty, které nejsou po nemoci? Děkuji.



Laďa - 12.2. 2009 19:32
Jelikož je každá jeskyně jiná (jak velikostně, tak sytémem provětrávání, zvlhčování, klimatizace...), nelze odpovědět, kolik dětí je ideálních. Někde jsou dvě děti počítány za jednoho dospělého + 2x doprovod, což podle mě není ideální, zvlášť když děti v jeskyni "řádí", ale nechci nikomu křivdit, jak jsem psal - záleží na větrání, výšce, velikosti apod. Jinak všeobecně by do jeskyně (i do školky :-))neměli chodit nemocní lidé (i děti), už i kvůli ostatním návštěvníkům, ale i obsluze recepce, což doporučuji i těsně po uzdravení, jelikož někomu ty přechody mezi teplotami, ležení jen pod dekou, reakce na slané prostředí neudělají dobře. Nicméně co mám zkušenost je mnoho a mnoho lidí, kterým jeskyně uleví i při nachlazení, kašli, rýmě apod. a po nemoci je vzpruží. Každý je jiný, na každého jeskyně působí jinak...



Lenka - 17.2. 2009 13:13
Dobrý den. Zajímalo by mne jestli do jeskyně můžou děti s epilepsií? Předem děkuji za odpověď



Laďa - 20.2. 2009 15:42
S epilepsií pozor na výběr jeskyně! V některých jeskyních (zpravidla bílých) světla blikají všemožnými barvami, na stěnách, někde i podlaze, často i na stropě, tam vstup pro epileptiky nedporučuji! V jiných jeskyních (z kamenných solných krystalů či desek) světla neblikají, svítí stálobarevně a tam by neměl být problém. Běžte se informovat do vaší jeskyně, jakou tam mají barevnou "kolorterapii" (osvětlení) a pokud jim tam světla neblikají a dítě není extra citlivé, tak by neměl být problém. V takových jeskyních svítí zpravidla převážně více či méně oranžové světlo (někdy ještě modré, červené , zelené, hnědé ) které ale nemění po celou dobu svoji intenzitu, případně jde ztlumit či vypnout.



Lenka - 25.2. 2009 11:21
Dobrý den, prosím o radu. Můj syn byl v jeskyni 2x. Druhá návštěva byla po třech týdnech. V obou případech se mu do dvou dnů od návštěvy objevil hrozný kašel a zánět průdušek. Nemáte někdo zkušenost jestli to může vyvoval i opačnou reakci? Všichni píšete, že vám návštěvy pomohli a já čekala, že mu to na ty průdušky taky udělá dobře. Máme permanentku takže teďe zvažuju jestli v těch návštěvách pokračovat. Děkuju za opověď.



Daniela - 28.2. 2009 20:49
Dobrý den,
zaznamenali jste někdy alergickou kožní reakci na pobyt v jeskyni? Dcera má kožní reakci (začátek výskytu se shoduje s termínem kdy jsme začali chodit do solné jeskyně.) Děkuji za odpověď.



Romana - 1.3. 2009 15:59
Dobrý den,mam lupenku a teď jsem byla nemocná a hodně se mi zhoršila.Známá mi poradila právě solnou jeskyni.Pomůže na to SJ?..děkuji moc



Laďa - 2.3. 2009 10:24
Pro Lenku, Danielu - oběma bych vám doporučil (pokud máte tu možnost) vyzkoušet jiný typ jeskyně, jelikož v každé jeskyni je jiná sůl (na stěnách i podlaze), jiná vlhkost a co jednomu pomáhá, může jinému (byť výjimečně) škodit. Osobně ve své jeskyni takovou zkušenost nemám. Nevím, do jaké jeskyně chodíte, ale Pro Lenku by měla být lepší tzv. vlhká jeskyně (s dostatečným zdrojem vody - vodopádem) a pro Danielu s vyšším podílem soli z Mrtvého moře.
Pro Romanu - jeskyně je dobrá na lupénku a pokud máte tu možnost, jděte do jeskyně, kde mají na podlaze sůl z Mrtvého moře (PRAVOU) a během terapie si ji naberte do dlaní a celou dobu si jí snažte přebýrat, nebo jen tak ponechat v dlaních a držet. Mezi návštěvami to chce ještě několik koupelí v (pravé) soli z Mrtvého moře (případně postižená místa omývat, a k osobní hygieně používat přípravky se solí z Mrtvého moře (někomu pomáhá i konopí - třeba vyzkoušet).



Alena - 27.4. 2009 21:49
Dobrý den,mám syna 3 roky,pan doktor nám doporučil odstranění nosní mandle, pro opakovanou rýmu a kašel. Myslíte, že by nám solná jeskyně pomohla, abychom nemuseli na operaci. Děkuji



Laďa - 28.4. 2009 15:48
Za pokus to určitě stojí. Jednou to s ním vyzkoušejte, pokud nebudou problémya pak zkuste cca 5 návštěv po 2-4 dnech (záleží jaké budou reakce)a dalších cca 5 návštěv po 4-7 dnech. Pokud se mu uleví, tak zkuste pokračovat v méně pravidelných intervalech a když nebudou problémy, klidně vynechte měsíc dva a kůru zopakujte.



Dan - 27.9. 2009 20:49
Účinek na dýchání je rozhodně příznivý. Nicméně mě se stejně nejvíc líbí, že si tam skvěle zdřímnu a zarelaxuju. Chodím do jeskyně, kde mají umělé vodopády. Někde jsem četl, že zurčící voda produkuje tzv. "růžový šum" (termín z fyziky), který má zklidňující a pozitivní účinky na lidskou mysl. Přítelkyně je nadšená také.



Jana - 23.10. 2009 10:14
Zajímá mě, jestli je solná jeskyně vhodná i pro těhotné. Mám průdušnicový kašel už tři měsíce (po prodělané viróze) a nedaří se mi ho zbavit. Můžete mi případně doporučit jaký typ jeskyně navštěvovat?



Laďa - 26.10. 2009 16:29
Jano, pokud nemáte žádné komplikace spojené s těhotenstvím, alergii na jód apod., tak do jeskyně bez obav můžete. Radit typ jeskyně takto nadálku je těžko, doporučoval bych spíš vlhkou, ale stejnou službu vám může udělat i tzv. suchá. Běžte tam, kde to máte blízko a uvidíte.



mikulka - 17.4. 2010 21:14
Ještě mne zajímá, když nějaká jeskyně nepoužívá germicidní lampu, mám radši zvoli jinou jeskyni, nebo to nevadí?



Markoun - 23.4. 2010 12:50
Dobrý den, mám alergii na jod, znamená to, že do jeskyně nesmím? Byla jsem v jedné a asi 2 dny mne trochu bolelo v krku a jako by povit ucpaného nosu, souvisí to s alergií na jod?



Laďa - 3.5. 2010 10:32
mikulko - s germicidní lampou, pokud ji skutečně používají, tak určitě lepší, obzvlášť v období chřipek atd.
Markoune - každej má alergii na jód trochu jinou, někdo víc, někdo míň, bolení v krku mohlo, ale nemsuelo s alergií souviset. Chodí ke mně lidé s alergií na jód a pokud se nedotýkají soli a jen dýchají tak většinou bez problémů, kdyby měl někdo extra alergii, tak by to nemuselo možná dopadnout dobře, nicméně pokud by se problémy po návštěvě jeskyně opakovaly, do jeskyně bych nechodil. Spouštění rýmy, pokašlávání bývá i často reakce nemocných lidí, tělo se čistí a je to příznivý účinek.



Romca - 25.3. 2011 17:08
Pobyt v solne jeskyni opravdu pomaha jak na dychaci problemy zlepsuje imunitni system ale take na atopii apodobne sama mam vyskousene na detech jeno 6 let a druhy kojenec . Jen je opravdu dulezite vybrat spravnou solnou jeskyni musite si zjistit jak je postavena zda nejsou solne kvadry jen nalepene na zdi cim jsou slepovane atd



Tereza - 7.4. 2011 08:53
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, mému otci je 50let, nemá sice dýchací potíže ale je často nemocný a má alergie. Může mu solná jeskyně zvíšit iminitu?



Laďa - 7.4. 2011 15:56
Ano Terezo, solná jeskyně by mu mohla pomoci, je třeba to vyzkoušet, každý reaguje jinak



Iveta - 3.11. 2011 12:09
Jsem velmi casto behem roku nemocna,proto jsem se rozhodla zacit alespon 2x tydne chodit do solne jeskyne, byla jsem nyni podruhe, avsak nevim, cim to bylo, ale rozbolela me potom hlava, bolela me velmi silne jak jsem se v noci probudila a dneska me taky trochu boli. Znamena to neco? Mela bych si na neco davat pozor? Diky za odpoved.



Jiří - 12.11. 2011 19:29
Do solné jeskyně můžete chodit všichni jak chcete... Lidi, kteří bydlí u moře se přeci také neptají lékaře nebo na diskuzích, jestli mohou bydlet u moře jeden den v týdnu a na zbytek týdne se musí odstěhovat... Lidi, myslete trochu než se zeptáte... Pobyt v jeskyni je pro lidi, kteří nemají přístup k moři prospěšný a to v jakémkoli věku. Není však zázračný a rakovinu vám to nevyléčí... PS: a představte si, že i lidé, kteří bydlí u moře, jsou také občas nemocní s rýmičkou... -()



Iva - 14.11. 2011 17:32
Dobrý den, moje babička má bércový vřed, nikde jsem se zatím nedočetla, jak solná jeskyně působí na tyto problémy - pomůže, nebo uškodí. Prosím napište zkušenosti. Děkuji



Ani - 16.2. 2012 15:30
S 8 měsíčním miminkem.. jako prevence před nachlazením od mamky, vše proběhlo ok, mimi celou hodinu prospalo a mě solná jeskyně pomohla od propuklé rýmy.



vo - 14.6. 2012 10:34
Dobrý den, mám dotaz zda - li je solná jeskyně účinná pro osoby, zejména pro malé děti, které trpí na nemoci s mandlemi. Neustále baicly (streptokoky, hemofily apod..) Pomohla by na toto sol. jeskyně? Děkuji moc za odpvěď.



Laďa - 24.7. 2012 15:37
V takových případech to je nutné vyzkoušet. Někomu pomůže, někomu ne.



Eliška - 3.8. 2012 11:19
Dobrý den, vysadila jsem antikoncepci a opět se mi začalo objevovat akné. Pomůžou mi návštěvy v solné jesykyni?Děkuji



lukas - 1.5. 2015 14:29
Dobry den, mohu kombinovat saunu a solnou jeskyni zaroven. Tjn. pouzívat solnou jeskyni jako odpocivarnu?



Eva - 26.2. 2018 20:40
Dobrý den.Pomaha prosim solna jeskyně na zvetsenou nosni mandli u dětí ? Máte někdo zkušenost? Kolikrát týdne zajít?
Děkuji moc.



Petra - 9.12. 2018 22:24
Dobry den,zacala se mi po navsteve solnw jeskyne tvorit vyrazka,ne hned,ale postupne-treba po tydnu. Ma to souvislost s alergii na jod? Jsou to to svedive pupinky,kolem nich se udela cervena skvrna,nekdy vytece cira tekutina. Ted uz se tvorily kazdy den novea porad to postupuje. Dekuji



Eva - 8.2. 2019 22:04
Dobry den. Musi se take nekdy vymenit su
?





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj