Vyber region:
Vyhledávání:

DOPORUČUJEME:
masáže
solárium
 

Diskuzní fórum - sinusitida



Petra - 5.5. 2008 11:35
Dobrý den syn má už 4 týdny sinusitidu a pořád se mu nespouští rýma dutiny má pořád ucpané pomůže mu návštěva solné jeskyně?Jsou mu 3 roky.



Mirek - 13.9. 2008 19:52
Návštěva solné jeskyně by mu měla pomoci. Sůl uvolňuje dutiny tím, že uklidňuje zduřelé sliznice a těmi jsou cesty do dutin ucpané. Musíte však sůl cítit již při vstupu do jeskyně.



jana - 18.11. 2008 19:41
dobrý večer hrozí mi operace dutin mám sinusitidu ATB nezabírají poradte dekuji



Jarda - jeskyně Letňany - 20.11. 2008 09:42
Zkuste "babské" rady. Lokte do horké, opravdu horké vody (vydržte)- pomáhá to pro spouštění rýmy a uvolňování dutin. Dále spray Sterimar (přírodní roztok slané vody k zakoupení v lékárně) stříká se do nosu, uklidňuje sliznice stejně jako slaný vzduch v naší solné jeskyni a pomáhá k uklidnění sliznice a uvolňování dutin.
Pak ještě skuste aplikaci kapek do nosu (mě se osvědčil Sanorin 0,5‰) Důležitá je poloha při aplikaci - předkloňte se a hlavu si položte na židli před Vámi(lépe měkká sedačka). Při této poloze hlavou dolů si kápňete do každé nosní dírky 2 kapky. Vydržte chvíli (pokud máte ucpané dutiny, bude Vás bolet za čelem). Kapky Vám stečou do nosních dutin a nikoliv do krku, jak se často děje při aplikaci kapek při zakloněné hlavě. Pozor při zvedání, mohla by se Vám zatočit hlava. Spíše se svalte na sedačku a ješte chvíli ležte se zakloněnou hlavou. Aplikujte max. 3x denně. Další pomoc je napařování s Tea Tree olejem. V hrnci ohřejte vodu, před varem ji vypněte a kápněte do ní 3 (opravdu pouze tři)kapky Tea Tree oleje (k zakoupení v lékárně). Pozor při prvním nádechu (nosem), kdy je horká voda a páry oleje mají největší účinek, inhalujte nejdříve bez zakrytí hlavy. Když je voda chladnější, zakryjte si hlavu ručníkem a inhalujte až do vychladnutí. Při inhalaci se nadechujte nosem a vydechujte ústy.



Petra - 18.2. 2009 18:13
Dobrý večer
Na sinusitidu u mého syna zabrala návštěva solné jeskyně.Minimálně 3x týdně a rýma se zaručeně spustí aspoň nám to po dlouhém usílí a léčbě opravdu pomohlo.



Martina - 26.9. 2010 17:21
Dobrý podvečer
Opravdu mohu inhalovat??Doktorka mi řekla,že to nemám dělat,prý dochází k otoku..tak já nevím co s tím...díky..





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj